Politica de confidentialitate

Iti respectam confidentialitatea si ne angajatm sa protejam datele personale colectate.
Aceasta politica de confidentialitate este in concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679, anume "Regulamentul general privind protectia datelor" sau "GDPR".

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele tale cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. in cazul oricarei astfel de modificari, a fi afisat pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, de aceea te rog sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

Cine suntem?
SC Schimburi si Compensari Industriale SRL este o societate organizata si care functioneaza in conformitate cu legile din Romania, cu sediul in Pitesti, Str. Depozitelor, Nr.29, Cladire C1, jud. Arges, inregistrata la ORC sub numarul J3/56/18.01.2013 avand CUI (RO) 31107377.
Persoana responsabila cu protectia datelor cu caracter personal poate fi contactata la adresa e.mail dpo@stocuri-industriale.ro sau prin posta sau curier la adresa Pitesti, Str. Depozitelor, Nr.29, Cladirea C1, jud. Arges – cu mentiunea: in atentia Responsabilului cu protectia datelor.

Ce date colectam despre tine?
In general, datele colectate sunt oferite de tine, astfel ai controlul asupra informatiilor pe care le impartasesti cu noi.
Exemple de informatii primite de la tine:
Creare cont: adresa de e.mail, nume si prenume, telefon mobil, adresa; daca persoana juridica: datele de identificare ale firmei;
Notificare despre eventuala disponibilitate a unui produs rezervat: prenume, adresa de e.mail
Notificare produse nou adaugate pe website: datele necesare pentru creare cont, mentionate mai sus.
Formulare de contact: nume, adresa e.mail, numar de telefon, adresa.

Colectare date de la copii/minori
Fiind un website cu produse si servicii cu caracter industrial, ne adresam persoanelor ce au indeplinit varsta de 16 ani si nu colectam, cu buna stiinta, date de la persoane sub 16 ani. Daca constatam ca o persoana de sub 16 ani ne-a furnizat date cu carater personal, vom sterge imediat datele.

Scopul procesarii informatiilor tale cu caracter personal? (scopul si temeiul juridic al prelucrarii)
Datele cu caracter personal, furnizate cu consimtamantul tau sunt colectate si utilizate dupa cum urmeaza.

1. Acces pentru plasarea unei comenzi prin crearea unui cont.
Date cu caracter personal necesare: e.mail, numele complet, numarul de telefon, adresa

2. Efectuarea de cumparaturi in magazinul online
- fiscalizarea produselor comandate prin emiterea unei facturi: nume si prenume, cnp, adresa domiciliu; daca persoana juridica: datele de identificare ale firmei;
- buna comunicare dintre client si reprezentantul SC Schimburi si Compensari Industriale SRL: numar de telefon, adresa e.mail;
- livrarea produselor: nume, adresa, numar de telefon, adresa e.mail;

3. Notificari
- notificare pe e.mail despre eventuala disponibilitate a unui produs rezervat de o alta persoana si care ar putea redeveni disponibil in stoc;
Date cu caracter personal necesare: prenume, adresa de e.mail.
- notificare pe e.mail sau telefonic referitor la produsele nou adaugate pe website, conform cuvintelor cheie salvate in contul personal.
Date cu caracter personal necesare: adresa de e.mail, numar de telefon.

4. Raspunsuri, prin buna comunicare, in urma informatiilor solicitate de tine prin formularele de contact.
Date cu caracter personal necesare: nume, adresa e.mail, numar de telefon, adresa.

5. Marketing direct
Atunci cand sunt produse disponibile potrivite profilului tau (comenzi realizate, notificari in baza cuvintelor cheie) trimitem oferte personalizate prin canale de marketing direct (e.mail, sms).

Cui transmitem datele tale cu caracter personal? (divulgarea catre terti)
In anumite situatii, datele pot fi accesibile pentru terte parti precum operatori de transport, furnizori de hosting, companii IT, furnizori de servicii. Acestia sunt obligati prin contract sa mentina confidentialitatea datelor si sa le foloseasca exclusiv in scopul pentru care le-au fost furnizate. Date cu privire la aceste terte parti pot fi cerute de la SC Schimburi si Compensari Industriale SRL oricand. 

Exemple de terte parti carora impartasim sau transmitem unele date pentru realizarea functiilor si serviciilor necesare operarii activitatilor magazinului online:
- furnizorul care ne asigura servicii de stocare a datelor, situat in Romania;
- furnizorul de servicii webdesign, situat in Romania;
- furnizorul se servicii IT pentru gestionare formulare contact, situat in Spania;
- furnizorul serviciilor de telefonie mobila care ne ajuta sa tinem legatura cu tine, situat in Romania;
- curieri cu care avem contract sau care sunt agreati de utilizator/client;

In ce tari transferam sau stocam datele tale cu caracter personal si pentru cat timp
In prezent, datele tale cu caracter personal sunt stocate si prelucrate pe teritoriul Romaniei si al Spaniei(TypeForm).
Cu toate acestea, este posibil ca anumite date ale tale cu caracter personal sa fie transferate unor entitati situate in alte tari decat cele mentionate, in urma deciziilor tertilor de stocare a datelor pe alte servere. Aceste entitati pot fi localizate in Uniunea Europeana sau in afara Uniunii, inclusiv in tari carora Comisia Europeana nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal. 
Datele tale sunt stocate pe o perioada de 5 ani sau pentru cat timp decizi sa mentii contul creat pe www.stocuri-industriale.ro sau pana cand decizi sa-ti exerciti dreptul de a fi uitat.
In cazul documentelor justificative financiar-contabile, termenul de pastrare prevazut de lege este de 10 ani de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite.

Cum protejam securitatea datelor tale cu caracter personal
Toate informatiile pe care le primim despre tine sunt stocate pe servere securizate si sunt implementate masuri tehnice si organizatorice adecvate si necesare pentru a va proteja datele personale.
In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele tale cu caracter personal, iti atragem atenţia ca transmiterea informaţiilor prin Internet, in general, sau prin intermendiul altor reţele publice, nu este 100% sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute şi utilizate de catre terţe parţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

 

Drepturile tale

Dreptul de informare si solicitare acces la datele tale personale
- sa confirmam daca iti prelucram datele cu caracter personal;
- sa iti punem la dispozitie o copie a datelor colectate;
- sa iti oferim alte informatii despre datele tale cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le detinem, la ce le utilizam, cui le transmitem, daca le transferam in strainatate si cum le protejam, cat timp le pastram, de unde am obtinut datele tale, in masura in care informatiile nu au fost deja furnizate prin aceasta informare.

Dreptul de a solicita corectarea/rectificarea datelor tale personale
Acest lucru iti permite sa ai orice date incomplete sau inexacte pe care le detinem despre tine corectate, desi este posibil sa fie necesar sa verificam corectitudinea datelor noi pe care ni le furnizezi.

Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”)
Datele cu caracter personal pot fi sterse in urmatoarele cazuri:
- acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; ori
- ti-ai retras consimtamantul (in cazul in care prelucrarea datelor se baza pe consimtamant); ori
- dai curs unui drept legal de a va opune; ori
- acestea au fost prelucrate ilegal; ori
- ne revine o obligatie legala in acest sens.

Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii tale de stergere a datelor tale cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor talecu caracter personal este necesara pentru:
- respectarea unei obligatii legale; ori
- constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;

Exista si alte circumstante in care nu suntem obligati sa respectam solicitarea ta de stergere a datelor, desi cele doua de motive de mai sus sunt cele mai probabile circumstante in care ti-am putea refuza aceasta solicitare.
Vom solicita fiecarui destinatar caruia i-au fost divulgate datele cu caracter personal stergerea acestor date in relatia cu SC Schimburi si Compensari Industriale SRL.
De stiut ca acest proces este ireversibil si este indicat sa iti salvezi datele utile, anterior stergerii.
SC Schimburi si Compensari Industriale SRL va comunica fiecarui destinatar caruia i-au fost divulgate datele cu caracter personal orice stergere a acestora, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate si te va informa cu privire la acesti destinatari, daca vei solicita acest lucru.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor
Ne poti cere sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai in cazul in care:
- acuratetea lor este contestata (a se vedea dreptul de a solicita corectare), pentru a ne permite sa verificam acuratetea acestora; ori
- prelucrarea este ilegala, dar nu doresti ca datele sa fie sterse; ori
- acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar ai nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept in instanta; ori
- ti-ai exercitat dreptul de a te opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza este in desfasurare.

Putem continua sa folosim datele tale cu caracter personal in urma unei solicitari de restrictionare, in cazul in care:
- avem consimtamantul tau; ori
- pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta; ori
- pentru a proteja drepturile altei persoane fizice sau juridice.
SC Schimburi si Compensari Industriale SRL va comunica fiecarui destinatar caruia i-au fost divulgate datele cu caracter personal orice restrictionare a prelucrarii, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate si te va informa cu privire la acesti destinatari, daca vei solicita acest lucru.

Dreptul de a te opune
Te poti opune in orice moment prelucrarii datelor tale personale in cazul in care te bazezi pe un interes legitim (sau pe al unui tert) si exista ceva despre situatia ta particulara care te face sa doresti sa obiectezi asupra prelucrarii pe acest motiv. De asemenea, ai dreptul sa obiectezi in cazul in care iti prelucram datele tale personale in scopuri de marketing direct, fara a invoca vreun motiv, caz in care vom inceta in cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.

Dreptul despre procesul de luare de decizii automate, inclusiv crearea de profiluri
Poti cere sa nu faci obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, dar numai atunci cand decizia respectiva:
- produce efecte juridice cu privire la tine; ori
- te afecteaza in alt mod similar si intr-o masura semnificativa.
Acest drept nu se aplica in cazul in care decizia la care s-a ajuns in urma luarii automate a deciziilor:
- ne este necesara pentru a incheia sau a derula un contract cu tine;
- este autorizata prin lege si exista garantii adecvate pentru drepturile si libertatile tale; sau se bazeaza pe consimtamantul tau explicit.

Dreptul la transferul datelor / portabilitate
Ne poti cere sa iti furnizam datele cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, sau poti solicita ca acesta sa fie „portat” direct de la sau catre un alt operator de date. Ai dreptul ca datele cu caracter personal sa fie transmise direct de la SC Schimburi si Compensari Industriale SRL la alt operator atunci cand acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

Dreptul de a iti retrage consimtamantul in orice moment, fara a afecta legalitatea prelucrarii datelor cu caracter personal efectuate de SC Schimburi si Compensari Industriale SRL, pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia.

Dreptul de a te face plangere
Ai dreptul sa depui plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania, telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212, e.mail:anspdcp@dataprotection.ro.

Fara a-ti afecta dreptul de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, te rog sa ne contactezi pentru orice situatie ce tine de datele tale personale, si iti promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.

Detalii de contact
Reamintim ca persoana responsabila cu protectia datelor cu caracter personal poate fi contactata prin:
- e.mail: dpo@stocuri-industriale.ro;
- posta sau curier la adresa Pitesti, Str. Depozitelor, Nr.29, Cladirea C1, jud. Arges – cu mentiunea: in atentia Responsabilului cu protectia datelor.